HERE: Heritage Reflections

HERE: Heritage Reflections is een kennisevent voor nieuwe en ervaren erfgoedprofessionals. Het doel van HERE is het samenbrengen van professionals om zo kennisuitwisseling en vernieuwing in de erfgoedsector in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk te stimuleren.

In 2023 vond op 30 mei de 2e editie van HERE: Heritage Reflections plaats in Bibliotheek Neude (Utrecht). Voor deelnemers uit het Caribisch deel van het Koninkrijk boden we het programma ook online aan. Verschillende spelers uit het erfgoedveld belichtte de thema’s positionality en community-building. Samen met het publiek werd het gesprek gevoerd over onderwerpen als bewustwording van de eigen positie en het belang van context en perspectief.

Het programma bestond uit een plenair deel en 5 verdiepingssessies. Sprekers waren onder meer: Alfrida Martis (community-organisator), Alia Azzouzi (stuurgroeplid Moslim Archief NL), Bob van de Poll (onderzoeker oral history project LHBTI+-cultuur op zee), Jo’anne van Ooijen (jurist en kunsthistoricus), Kashif Amin (curatpr Moslim Archief NL), Martin van Engel (adviseur diversiteit & inclusie), Malika Ouacha (promotieonderzoek Cross-Border Diasporic and Bi-cultural Philanthropy in Western Europe & the MENA) en Siela Ardjosemito-Jethoe (cultureel antropoloog/socioloog, expert diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid). Historicus en erfgoedprofessional Wim Manuhutu trad op als moderator.

Bekijk hier een impressie van de bijeenkomst. Daarnaast is het ook mogelijk om de plenaire sessies van de bijeenkomst terug te kijken. De videoregistratie van het event vind je hier.